Ratchet & Clank 3 Sisällysluettelo Pelaaminen | Juoni | Kehitys | Vastaanotto | Lähteet | NavigointivalikkoparantamallaInfobox OKRatchet & Clank: Up Your Arsenal InterviewGameRankings collected reviewsMetacritic: Ratchet & Clank: Up Your Arsenal - SummaryGame Informer November 2004.p. 150GameSpot reviewRatchet & Clank 3 GameSpy reviewRatchet & Clank 3 IGN reviewOPM ReviewBest of E3 2004Ratchet & Clank 3 GameSpy reviewRatchet & Clank 3 IGN reviewRatchet & Clank 3 G4 ReviewMetacritic: Ratchet & Clank: Up Your Arsenal - Critic ReviewsUS Videogame Chart & The MagicBoxThe Top 25 PS2 Games of All Time-featured by IGN

Vuoden 2004 videopelitPlayStation 2 -pelitPlayStation 3 -pelitRatchet & Clank -pelit


Insomniac GamesinSony Computer EntertainmentinRatchetillaClankillasmokkiasumoninpelejäkinInsomniacSonyntasohyppelytoimintaNaughty Dog1UP.comGameSpyIGNGameSpotMetacriticinGreatest Hits
































Ratchet & Clank 3

Eurooppalainen kansikuva.
Eurooppalainen kansikuva.
Kehittäjä
Insomniac Games
Julkaisija
Sony Computer Entertainment
Säveltäjä
David Bergeaud
Pelisarja
Ratchet & Clank
Pelimoottori
Ratchet & Clank engine
Julkaistu
PlayStation 2

  • NA 3. marraskuuta 2004

  • EU 12. marraskuuta 2004

  • AUS 18. marraskuuta 2004

  • JP 25. marraskuuta 2004
PlayStation 3

  • NA syksy 2012

  • EU 29. kesäkuuta 2012
Lajityyppi
tasohyppely
Pelimuoto
yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus
ESRB: T
OFLC: PG
PEGI: 3
USK: 12
Alusta
PlayStation 2, PlayStation 3
Jakelumuoto
DVD, Blu-ray

Gamepad.svg


Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla


[ Muokkaa Wikidatassa ] [ ohje ] Näytä Wikidatasta tulevat arvot

Infobox OK

Ratchet & Clank 3 (myös nimellä Ratchet & Clank: Up Your Arsenal) on Insomniac Gamesin kehittämä ja Sony Computer Entertainmentin marraskuussa 2004 julkaisema Ratchet & Clank -pelisarjan kolmas osa.




Sisällysluettelo





  • 1 Pelaaminen


  • 2 Juoni


  • 3 Kehitys


  • 4 Vastaanotto


  • 5 Lähteet




Pelaaminen |


Ratchet & Clank 3:ssa pelaaja ohjaa pääosin edeltäjäpeleistä tutuilla Ratchetilla ja Clankilla. Peli sisältää laajan valikoiman uusia aseita. Aseita ovat muun muassa Nitro Launcher ”Nitropommi”, Flucks Rifle ”Sniper” ja Qwack O Ray, joka on tehty muistuttamaan edeltäjistä tuttuja ”Morph O Rayta” ja ”Sheepinatoria”. Laitteista tähän peliin on luotu muun muassa Hypershot ”Hyperlaukaisin”, jossa on yhdistetty edeltäjistä tuttujen ”Swingshotin” ja ”Dynamon” toiminnot yhteen ja samaan härveliin. ”Tyhraguise” muuntaa Ratchetin pienikokoiseksi Tyhranoid-olennoksi, joka muistuttaa ensimmäisessä pelissä olevaa ”Hologuisea”. Pelin merkittävä muutos edeltäjään on se, että joillakin planeetoilla pelaajan täytyy läpäistä tiettyjä haasteita. Haasteissa täytyy esimerkiksi kääntää tietty määrä maassa olevia muttereita samalla kun viholliset yrittävät päihittää Ratchetia.


Ratchetin päämajana toimii Starship Phoenix -niminen suuri avaruusalus, jossa hän voi muun muassa vaihtaa panssaria panssarinvaihtokoneella ja suorittaa erilaisia haasteita, joissa täytyy kukistaa tietty määrä Gadgetronin robotteja. Pelissä on ympäri galaksia piilotettu edeltäjän tapaan tuttuja Platinapultteja, joilla voi ostaa erilaisia lisäominaisuuksia aseisiin. Tämän lisäksi pelissä on ympäri galaksia piilotettuja erilaisia pokaaleja, joita voi keräämisen jälkeen tarkastella avaruusaluksen pokaalihuoneessa.


Pelaajan täytyy joissain vaiheissa pelata Al-nimisen robottimekaanikon kehittämiä Kapteeni Qwarkin elämään ja sen sankaritekoihin perustuvia Vid-Comic-videopelejä, joissa pelaajan täytyy läpäistä taso ja sen vastus 2D-tyyliin. Pelaaja kohtaa kahdesta edeltäjäpelistä tuttuja Gadgebotteja, jotka voivat auttaa Clankia esimerkiksi tuhoamalla esineitä tai vihollisia, jotka ovat Clankille liian vaikeita hoidella. Peli ei sisällä edeltäjästä tuttuja Gadgebotteja BridgeBot, MuscleBot ja HammerBot. Pelaaja pystyy joissakin kohdissa pelaamaan edeltäjien tapaan jättiläis-Clankilla, jolla täytyy tuttuun tapaan murskata kaikenlaisia suuria kohteita ja vihollisia.


Ratchet & Clank 3:ssa on edeltäjästä tuttu aseiden kehittymissysteemi, mutta tällä kertaa aseiden ensimmäisen kehittymisen jälkeen tulevia kehityksiä ei tarvitse ostaa myymälöistä, vaan ne tulevat ensimmäisen kehityksen tapaan käyttämällä asetta mahdollisimman paljon. Nanotekniikan kehityksessä on perusidealtaan samat systeemit kuin edeltäjässä, mutta tällä kertaa nanotekniikan määrä ilmoitetaan numeroilla varustetuilla mittareilla. Peli sisältää uusia erilaisia olemuksia, kuten hyönteistä muistuttava Buginoid, Ratchetin smokkiasu Tuxedo sekä Old School Ratchet, jossa Ratchetilla on yllään Ratchet & Clankista tutut vaatteet. Pelaaja voi ostaa olemuksia ympäri galaksia löytyvillä platinapulteilla.


Edeltäjän tapaan peli sisältää Arena Battlen eli ”Areenataistelun”, mutta edeltäjästä poiketen pelissä on vain yksi paikka, jossa suoritetaan Areenataisteluja. Areenataisteluihin luokittuu muun muassa haaste, jossa täytyy läpäistä ns. esterata, jossa täytyy vältellä lasertykkejä, ampua vastaantulevia vihollisia ja vältellä laattoja, joista tulee aika-ajoin tulta. Pelin merkittävin muutos edeltäjään on se että tällä kertaa pelaaja voi pelata moninpelejäkin. Moninpeleissä pelaaja voi pelata kaveriaan vastaan muun muassa ottelun, jossa täytyy päästä ensimmäisenä toisen pelaajan tukikohtaan tuhoamaan sen sisällä oleva tietokonelaitteisto. Pelaajat voivat määrätä, mitkä aseet ovat käytettävissä ja saatavilla kaksintaisteluissa.


Peli sisältää edeltäjän tapaan Insomniac-museon, jonne pääsee Starship Phoenixilta pokaalihuoneessa olevasta ovesta ja sen takana olevasta teleportista, jonne pelaaja pääsee löytäessään kaikki pokaalit.



Juoni |


Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Alkutilanteessa Tyhrranoidit ovat hyökännet Veldin-nimiselle planeetalle, joka on Ratchetin koti. Tohtori Nefarious aikoo muuttaa kaikki elävät olennot roboteiksi, minkä Ratchet saa selville ja lähtee Clankin kanssa pelastamaan omaa kotiplaneettaansa.


Pelastettuaan Veldinin, Ratchetin ja Clankin täytyy mennä planeetta Floranalle. Planeetalla heidän täytyy löytää ja kukistaa kapteeni Qwark, josta on tullut planeetalla asuvien asukkaiden pomo. Voitettuaan Qwarkin kaksikko vie tämän Sashan, eli tulevan Ratchetin neuvonantajan ansiosta Starship Phoenix -avaruusalukselle. Sieltä lähdettyään heidän mukana tulee myös Qwarkin apulaisena toimiva yksisilmäinen Skrunch-niminen apina. Starship Phoenixilla Qwark laitetaan miehistön tiloissa sijaitsevaan häkkiin, jossa hänet yritetään saada takaisin järkiinsä apinoiden ja lukuisten Floranalla johdattamiensa apureiden palvelemisesta. Kaksikko matkustaa Marcadia-planeetalle, jossa heidän täytyy saada käynnissä oleva sota voitettua ja saada ensimmäinen Vid-Comic-peli, joka parivaljakon täytyy mennä pelaamaan läpi Starship Phoenixille. Läpäistyään pelin he huomaavat, että Qwark on muodostanut aiemmista peleistä tutuista Ratchetin apureista ”Q-Force”-ryhmän, joka auttaa Qwarkia päihittämään koko pelin päävastuksen tohtori Nefariouksen.


Mentyään muutaman planeetan läpi, Ratchet ja Clank saavat raportin tohtori Nefarioukselta, joka uhoaa ettei kukaan pystyisi kukistamaan häntä. Al-niminen korjaaja sanoo Ratchetille ja Clankille, että heidän pitää mennä Daxx-planeetalle. Daxxilla he oppivat Biblioterator-nimisestä härvelistä ja kuulevat kappaleen, jossa kerrotaan että kaikki maailman ihmiset ja olennot pitäisi muuttaa roboteiksi. Seuraavalla planeetalla laulaja Courtney Gears kaappaa Clankin Ratchetin huomaamatta ja vie tämän Nefariouksen luo. Nefarious korvaa Clankin sekä Ratchetin että pelin pelaajan tietämättä Klunkilla, joka on Clankin kopio. Tämän jälkeen heidän täytyy mennä Obanin kuujärjestelmään, jossa heidän pitää auttaa Skiddiä yhden Biobliteratoriin liittyvän jutun tekemisessä. Pian Ratchet ja Klunk saavat selville, että Courtney Gears on kaapannut Skiddin ja muuttanut tämän robotiksi. Kaksikko menee kukistamaan Gearsin tämän kotiplaneetalle, jossa tämä on aikeissa muuttaa Ratchetinkin robotiksi. Ratchet onnistuu kukistamaan Gearsin.


Sasha kertoo kaksikolle, että näiden pitää mennä tuhoamaan Leviathan, tohtori Nefariouksen avaruusalus kapteeni Qwarkin kanssa. He saavat tuhottua aluksen, mutta Nefarious onnistuu pakenemaan ja laukaisemaan itsetuhon. Ratchet, Klunk ja Skrunch onnistuvat pakenemaan aluksesta, mutta Qwark jää alukseen. Starship Phoenixilla suretaan Qwarkin kuolemaa. Kaksikko etenee kohti Metropolista etsimään Nefariousta, kunnes kesken matkan Nefarious transformoi kaikki Tyhrranoid-olennot roboteiksi, minkä seurauksena ne ovat kestävempiä kuin parivaljakko. Kaksikon saavutettua Nefariouksen Ratchet huomaa, että Clank on vangittu ja että robotti, jota hän luuli Clankiksi, onkin Klunk. Klunk muuntuu jättiläis-Klunkiksi, jonka Ratchet onnistuu kukistamaan. Ratchet ja Clank löytävät Qwarkin elossa Thran-asteroidilta tämän piilopaikasta. Kaksikko pitää Qwarkin selviämisen salaisuutena ja yrittää edetä Starship Phoenixille, mutta he saavat hätäraportin Sashalta, että sinne on hyökätty. Kaksikon pysäytettyä hyökkäyksen, heidän täytyy mennä tuhoamaan Biobliterator Koros-planeetalle, Nefariouksen piilopaikalle. Tuhottuaan Biblioteratorin Sasha raportoi, että Nefariouksella on toinenkin Biobliterator komentokeskuksessa planeetta Mylonilla.


Kaksikon saavuttua Mylonille ja löydettyään Nefariouksen ja tämän Lawrence-nimisen apurinsa, he ovat aikeissa päihittää Nefariouksen ja Lawrencen. He onnistuvat teleporttaamaan itsensä Biobliteratorin sisälle, minkä jälkeen he matkustavat toiselle paikalle planeetta Mylonille, jonne myös kaksikko lähtee heidän perään. Ratchet ja Clank päihittävät Nefariouksen ja Lawrencen Biobliteratorin. Kesken taistelun kapteeni Qwark tulee yllätykseksi aluksellaan keskelle taistelua auttamaan kaksikkoa. Lopuksi Nefariouksen kone tuhoutuu ja loppujen lopuksi hän ja Lawrence joutuvat asteroidille. Peli päättyy kun Ratchet ja hänen ystävänsä katsovat elokuvateatterissa uusinta osaa elokuvasarjasta Secret Agent Clank.


Juonipaljastukset päättyvät tähän.


Kehitys |


Ratchet & Clank: Up Your Arsenal oli koko pelin kehitysnimi, kun Insomniac Team aloitti sen suunnittelemisen.[1] 115 hengen tiimi halusi suunnitella pelistä merkittävästi edeltäjäpeleistä erottuvan pelin.[1] Insomniac uskoi, että yksi tärkeimmistä osioista kehitysprosessissa oli tiukat testit. Työskentelemällä tiiviisti Sonyn kanssa ja kuuntelemalla Ratchet & Clank -sarjan faneja tiimi keräsi palautetta ja teki parannuksia peliin. He kokivat että heidän pitää luoda peli, jolla olisi useita eri lajityyppejä joihin lukeutuisi tasohyppely, toiminta ja sivuvieritys lajit.[1] Samaan aikaan, kun Naughty Dog kehitti Jak 3 -peliä, oli se läheisesti sidoksissa Insomniacin kanssa. Naughty Dogin Jak & Daxter ja Ratchet & Clank -sarjoilla on samat lajityypit ja molemmista sarjoista molempien pelit on aina julkaistu samaan aikaan. Insomniacin työntekijä, Ryan Schneider sanoi että ”Vertauksellisesti voidaan esittää, että Insomniac haluaa tarkastella sitä, miten Tiger Woods, Michael Jordan ja Kobe Bryant osaavat toimia kun kyse on heidän ammatistaan. Emme todellakaan katso sitä miten vertailisimme peliä muihin urheilijoihin tai peleihin, me vain yritämme tehdä parhaamme ja nostaa urheilun määrää.”[1]



Vastaanotto |




















Vastaanotto
Yhteispisteet
Kerääjä
Pisteet

GameRankings
92/100[2]

Metacritic
91/100[3]
Arvostelupisteet
Julkaisu
Pisteet

Game Informer
10/10[4]

GameSpot
8.7/10[5]

GameSpy
5/5[6]

IGN
9.6/10[7]

Official PlayStation Magazine (US)
5/5[8]

Ratchet & Clank 3 esiteltiin ensimmäisen kerran E3 2004 -messuilla, jossa siitä oli pelattava demo. Sen lyhyisyyden ja vähäisen sisällön takia 1UP.com ei pystynyt luokittelemaan peliä parhaaksi toimintapeliksi E3-messuilla.[9] Julkaisun jälkeen peli sai arvostelijoilta todella paljon kehuja. Esimerkiksi GameSpy antoi sille arvosanaksi viisi tähteä[10] ja totesi, että ”kaikkien täytyy ostaa tämä peli välittömästi”. IGN uskoi pelin olevan helpompi kuin sen edeltäjä Ratchet & Clank: Going Commando[11], GameSpot taas ajatteli sen muistuttavan liikaa edeltäjäänsä. X-Play sanoi, taas että ”erinomaisen pelattavuuden ja uusien toimintojen sekoitus tekevät siitä todella hyvin menestyvän pelin ja yhden vuoden parhaimmista peleistä”, antaen pelille täydet viisi tähteä.[12]Metacriticin tiedostojen mukaan 12 arvostelijaa antoivat pelille suurimman arvosanan mitä voi antaa.[13] Vuonna 2005 Ratchet & Clank 3 pääsi Greatest Hits -sarjaan. Samalla pelin julkaisusta lähtien peliä oltiin myyty jo pelkästään Yhdysvalloissa yhteensä 2,15 miljoonaa kappaletta.[14] IGN listasi pelin 12:ksi parhaiten myydyksi peliksi listalle ”The Top 25 PS2 Games of All Time”.[15]



Lähteet |



  1. abcd Ratchet & Clank: Up Your Arsenal Interview gaming-age.com.


  2. GameRankings collected reviews gamerankings.com.


  3. Metacritic: Ratchet & Clank: Up Your Arsenal - Summary metacritic.com.


  4. Game Informer November 2004.p. 150 en.wikipedia.org.


  5. GameSpot review gamespot.com.


  6. Ratchet & Clank 3 GameSpy review ps2.gamespy.com.


  7. Ratchet & Clank 3 IGN review ps2.ign.com.


  8. OPM Review 1up.com.


  9. Best of E3 2004 findarticles.com.


  10. Ratchet & Clank 3 GameSpy review ps2.gamespy.com.


  11. Ratchet & Clank 3 IGN review ps2.ign.com.


  12. Ratchet & Clank 3 G4 Review g4tv.com.


  13. Metacritic: Ratchet & Clank: Up Your Arsenal - Critic Reviews metacritic.com.


  14. US Videogame Chart & The MagicBox the-magicbox.com.


  15. The Top 25 PS2 Games of All Time-featured by IGN ps2.ign.com.









Popular posts from this blog

Can not update quote_id field of “quote_item” table magento 2Magento 2.1 - We can't remove the item. (Shopping Cart doesnt allow us to remove items before becomes empty)Add value for custom quote item attribute using REST apiREST API endpoint v1/carts/cartId/items always returns error messageCorrect way to save entries to databaseHow to remove all associated quote objects of a customer completelyMagento 2 - Save value from custom input field to quote_itemGet quote_item data using quote id and product id filter in Magento 2How to set additional data to quote_item table from controller in Magento 2?What is the purpose of additional_data column in quote_item table in magento2Set Custom Price to Quote item magento2 from controller

Magento 2 disable Secret Key on URL's from terminal The Next CEO of Stack OverflowMagento 2 Shortcut/GUI tool to perform commandline tasks for windowsIn menu add configuration linkMagento oAuth : Generating access token and access secretMagento 2 security key issue in Third-Party API redirect URIPublic actions in admin controllersHow to Disable Cache in Custom WidgetURL Key not changing in Magento 2Product URL Key gets deleted when importing custom options - Magento 2Problem with reindex terminalMagento 2 - bin/magento Commands not working in Cpanel Terminal

Aasi (pallopeli) Navigointivalikko