Väkivallan vihollinen 4 Sisällysluettelo Juoni | Roolit | Arvioita | Kohtelu Suomessa | Lähteet | Aiheesta muualla | NavigointivalikkoIMDbElonetAllMovieInfobox OKNimi-testi OKDeath Wish 4Death Wish 4: The CrackdownDeath Wish 4: The Crackdown, Väkivallan vihollinen 4 (1987)

Vuoden 1987 elokuvatVäkivallan vihollinen -elokuvatJ. Lee Thompsonin ohjaamat elokuvatYhdysvaltalaiset elokuvatKokonaan kielletyt elokuvat Suomessa


Brian Garfieldin1987Charles BronsonLos AngelesissakokaiininyliannostukseenhuumeistaValtion elokuvatarkastamo










































Väkivallan vihollinen 4
Death Wish 4: The Crackdown

Virallinen elokuvateatterijuliste
Virallinen elokuvateatterijuliste
Ohjaaja
J. Lee Thompson
Käsikirjoittaja
Brian Garfield
Gail Morgan Hickman
Tuottaja
Pancho Kohner
Säveltäjä
John Bisharat
Paul McCallum
Valentine McCallum
Kuvaaja
Gideon Porath
Leikkaaja
Peter Lee-Thompson
Pääosat
Charles Bronson
Kay Lenz
John P. Ryan
Perry Lopez
George Dickerson
Soon-Tek Oh
Dana Barron
Danny Trejo
Valmistustiedot
Valmistusmaa
Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö
Cannon Films
Ensi-ilta
Yhdysvallat 6. marraskuuta 1987
Suomi 1990 (videoensi-ilta)
Kesto
99 min
Alkuperäiskieli
englanti
Budjetti
5 000 000 USD
Edeltäjä
Väkivallan vihollinen 3
Seuraaja
Väkivallan vihollinen 5 – kalman kasvot
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Infobox OKNimi-testi OK

Väkivallan vihollinen 4 (Death Wish 4: The Crackdown) on Brian Garfieldin romaanin pohjalta kuvattu kulttimainetta nauttivan elokuvasarjan neljäs osa, jonka ensi-ilta oli vuonna 1987. Jokaisessa osassa nähdään Charles Bronson. Hän esittää arkkitehti Paul Kerseytä, joka kostaa perheensä kohtaamat vääryydet yksinkertaisesti tappamalla rikollisia. Sama perusidea on kaikissa sarjan osissa.




Sisällysluettelo





  • 1 Juoni


  • 2 Roolit


  • 3 Arvioita


  • 4 Kohtelu Suomessa


  • 5 Lähteet


  • 6 Aiheesta muualla

    • 6.1 Arvostelut





Juoni |


Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Paul kersey elää nykyään rauhallista elämää Los Angelesissa naisystävän Karenin ja tämän tyttären Erican kanssa. Eräänä iltana Erica menee poikaystävänsä kanssa tivoliin hengailemaan, jossa hänen yksi poikaystävän kavereista Jojo Ross tarjoaa hänelle kokaiinia. Myöhemmin sairaalassa hän menehtyy kokaiinin yliannostukseen huumeista. Suuttunut Paul lähtee seuraamaan tämän poikaystävää tivolille. Tivolissa tämä syyttää Rossia yliannostuksesta ja uhkasi kertoa poliisille, mutta Ross puukotti tämän kuoliaaksi. Paul jahtaa tätä hetken ja ampuu tämän katolla kuolleeksi.


Seuraavana aamuna Paulin tullessa kotiin, hänellä odottaa lattialla kirje tuntemattomalta henkilöltä. Pian soi puhelin, jossa tämä kirjeen lähettänyt henkilö kertoo hänelle, että haluaa Paulin tappavan jonkun. Jos Paul kieltäytyisi, hän uhkasi kertoa poliisille Paulista. Paul suostuu tapaamaan tämän. Päästyään kartanolle, häntä odottaa mies nimeltä Nathan White. Hän kertoo Paulille, että hän haluaa hoitavan kaksi huume organisaatiota pois, jotka johtavat Ed Zacharias ja Jack & Tony Romero. Paul sanoi miettivänsä asiaa pari päivää ja hän lopulta päättää hoitaa homman. Paul tunkeutuu ensin Zachariasin syntymäpäiville tarjoilijana, jossa hän asettaa kuulokkeen hänen puhelimeensa. Zacharias ja Romeron jäsenet tulevat paikalle ja Paul onnistui piiloutumaan läheiseen vessaan. Hän onnistuu pakenemaan.


Seuraavana hän hoitaa Zachariasin kolme jäsentä Italialaisessa ravintolassa, jossa tämä tarjoaa viiniä, mihin oli pommi asetettu. Yksi jäsenistä oli tunnistaa Paulin, mutta Paul pääsi pakoon juuri ennen pommin räjähdystä. Seuraavana hän menee videoliikkeeseen, jossa hän hoitaa Romeron jäsenet takahuoneessa, missä he valmistelevat huumeita. Seuraavana Paul tunkeutuu Romeron parhaan ampujan Frank Buggsin hotellihuoneeseen, jossa tämä on lähdössä naisystävänsä kanssa oopperalle. Paulin asettaessa kuulokkeet puhelimiin, Buggs tulee takaisin huoneeseen unohtaessa oopperaliput. Buggs huomaa valot olevan päällä ja epäilee jonkun olevan huoneessa. Hän löytää Paulin lieden takaa ja tämä yrittää paeta, mutta joutuu tappeluun hänen kanssa. Paulilla ei ollut vaihtoehtoja kun lyödä tämä ja onnistuu saamaan terassilta alas auton päälle. Etsivä Phil Nozaki tunnistaa Paulin, kun tämä häipyy paikalta. Paul tunkeutuu seuraavana kalatehtaaseen, missä Zachariasin jäsenet valmistavat huumeita tehtaan takahuoneessa. Paul tuhoaa kaikki samalla tappaen jäsenet.


Zacharias on juuri lähdössä helikopterilla, kunnes etsivä Nozaki tulee paikalle ja paljastuu että hän on Zachariasin leivissä. Yhtenä iltana Paul on vielä töissä, johon Nozaki tulee paikalle. Nozaki uhkaa Paulia aseellaan, kun hän pyytää henkilön nimeä. Paul ampui hänet kuolleeksi. Nick Franco epäilee että Romerot olisivat vastuussa tässä, mutta Zacharias ei usko. Hän haluaa tavata Romerot öljynporauslaitteella. Kaikki tapaavat siellä, missä Paul on myös aseensa kanssa. Paul ampuu Jack Romeroa käsivarteen, jolloin tulitaistelu alkoi. Paul onnistuu ampua Zachariasia jalkaan. Ennen kuin hän ampui hänet, hän näytti kuvan tytärpuolesta Emilystä.


Nathan White onnitteli Paulia työstä ja halusi vielä tavata tämän golfkentällä. Vastassa oli kuitenkin hänen kuski, joka lukitsi Paulin autoon ja poistui paikalta. Tapaus oli murha, joten Paul onnistui pääsemään ulos ennen kuin auto räjähti. Suuttunut Paul menee kartanolle. Sisälle päästyään häntä odottaa aivan oikea Nathan White, joten Paulille jää arvaamattomaksi, kuka tarjosi hänelle työn.


Ajaessaan kotiin, kaksi poliisia pysäyttävät tämän ilman syytä ja pidättävät Paulin aseen hallussapidosta. Paul alkaa epäröimään, miksi ajavat muualle kuin läheiseen poliisiasemalle. Paul raahaa itsensä ulos autosta ja onnistuu siinä. Vale Nathan raivostuu, kun hänen poliisina esittäytyneet henkilöt epäonnistuivat ja hän pääsi pakoon. Tämä ottaa seuraavat ohjat käteen ja kidnappaa Paulin naisystävänsä Karenin, jotta saisi Paulin lähellensä. Paul tulee kotiinsa, jossa Nozakin pari Reiner odottaa häntä ja syyttää häntä murhasta. Paul yrittää kertoa että Nozaki oli Zachariasin leivissä, mutta Reiner ei usko ollenkaan. Kuulustelun aikana tulee puhelu, jossa Karen kertoo että hän on kidnapattu ja pyytää hänet tulemaan parkkihallille. Paul lyö Reinerin tajuttomaksi ja lähtee pelastamaan Karenin raskain tuliasein. Parkkihallille päästyään hän järjestää väijytyksen, ettei ole autossa. Hän ampuu kranaatinpanoksella autoja, jolloin White juoksee rullaluistelu radalle. Paul ampuu kaikki jäsenet, jolloin viimeisenä jää White. Karen onnistuu pihassa pääsemään hänen otteestaan, mutta ampuu hänet kuolleeksi. Raivostunut Paul ampuu viimeisellä kranaatinpanoksella Whiten. Reiner tulee paikalle ja uhkasi ampua Paulin, jos hän ei antaudu. Hän antaa kuitenkin hänen mennä, missä Paul oli sanonut *tee mitä sinun täytyy tehdä*.


Juonipaljastukset päättyvät tähän.


Roolit |






































 Charles Bronson … Paul Kersey
 
 Kay Lenz … Karen Sheldon
 
 John P. Ryan … Nathan White
 
 Perry Lopez … Ed Zacharias
 
 George Dickerson … etsivä Reiner
 
 Soon-Tek Oh … etsivä Phil Nozaki
 
 Dana Barron … Erica Sheldon
 
 Jesse Dabson … Randy Viscovich
 
 Peter Sherayko … Nick Franco
 
 James Purcell … Vince Montono
 
 Michael Russo … Danny Moreno
 
 Danny Trejo … Art Sanella
 
 Daniel Sabia … Al Arroyo
 
 Mike Moroff … Jack Romero
 
 Dan Ferro … Tony Romero
 
 Tom Everett … Max Green
 
 David Fonteno … Frank Bauggs
 



































 Tim Russ … Jesse
 
 Héctor Mercado … JoJo Ross
 
 Derek Rydall … pitkätukkainen poika
 
 Mark Pellegrino … häirikkö
 
 Connie Hair … Angie
 
 Craig Curtis … herra Whiten autonkuljettaja
 
 Margaret Howell … uhri
 
 Gary Rooney … maskimies
 
 J.P. Romano … maskimies
 
 Tony Borgia … maskimies
 
 Michelle Michaels … Marilyn
 
 Gerald Castillo … komisario Higuera
 
 Bruce Hensel … tri. Rosenblatt
 
 Michael MacDuff … lääkäri
 
 Robert Axelrod … baarimikko
 
 Don Shapiro … ravintola-apulainen
 
 Mitch Pileggi … työnjohtaja
 


Arvioita |


Video-oppaassa vuodelta 1994 Bello Romano kutsuu elokuvaa tutuksi Bronson-lätistelyksi vain kovan toiminnan puutteessa oleville. Hän antaa sille yhden tähden viidestä, mikä vastaa sanallista arviota ”huono”.[1]VideoHound’s Golden Movie Retriever antaa yhden tähden neljästä.[2]



Kohtelu Suomessa |


Valtion elokuvatarkastamo asetti elokuvalle ennakkotarkastuksessa vuonna 1988 ikärajan KK (Kokonaan kielletty) ja näin esti elokuvan laillisen levittämisen Suomessa. Perusteena käytettiin elokuvan raaistavuutta.[3]



Lähteet |



  1. Romano, Bello (toim.): Video-opas 95, Yli 8500 elokuvaa, 2000 uutuutta. WSOY, 1994. ISBN 951-0-19839-0.


  2. Death Wish 4, VideoHound’s Golden Movie Retriever. Gale, 2008. Haettu 15.11.2016 palvelusta HighBeam Research (vaatii tilauksen).


  3. Death Wish 4: The Crackdown Elonet. Viitattu 13.3.2018.



Aiheesta muualla |



Arvostelut |


  • Tatu Piispanen: Death Wish 4: The Crackdown, Väkivallan vihollinen 4 (1987) 12.1.2011. Elitisti.

Popular posts from this blog

Can not update quote_id field of “quote_item” table magento 2Magento 2.1 - We can't remove the item. (Shopping Cart doesnt allow us to remove items before becomes empty)Add value for custom quote item attribute using REST apiREST API endpoint v1/carts/cartId/items always returns error messageCorrect way to save entries to databaseHow to remove all associated quote objects of a customer completelyMagento 2 - Save value from custom input field to quote_itemGet quote_item data using quote id and product id filter in Magento 2How to set additional data to quote_item table from controller in Magento 2?What is the purpose of additional_data column in quote_item table in magento2Set Custom Price to Quote item magento2 from controller

Magento 2 disable Secret Key on URL's from terminal The Next CEO of Stack OverflowMagento 2 Shortcut/GUI tool to perform commandline tasks for windowsIn menu add configuration linkMagento oAuth : Generating access token and access secretMagento 2 security key issue in Third-Party API redirect URIPublic actions in admin controllersHow to Disable Cache in Custom WidgetURL Key not changing in Magento 2Product URL Key gets deleted when importing custom options - Magento 2Problem with reindex terminalMagento 2 - bin/magento Commands not working in Cpanel Terminal

Aasi (pallopeli) Navigointivalikko